Mad, Oplevelser, Vin

Bologna – En foodies paradis

Med så mange andre steder at besøge i Italien fra Rom til Toscana til Venedig til Firenze, kan man nemt komme at glemme et område som Emiligia Romana og Bologna. Jeg skal nok få dig overbevist, og nu hvor der er direkte fly fra Københamn er en forlænget weekend i Bologna helt oplagt.
Hvis du som jeg også er en Foodie og som synes at livet er for kort til dårlig mad kommer her et par gode grunde til at besøge byen.

  Uanset hvor i Bologna du befinder dig vil det føles lokalt. Bologna er en fantastisk by at gå rundt i, der er overdækkede arkader overalt, som er perfekte til at undslippe sol og regn.  Desuden er bus systemet super pålideligt og man kan betale direkte med sit kreditkort på bussen. Bologna er også et godt knudepunkt for dagsture eller weekendture til andre fantastiske byer såsom Verona, Modena, Parma og Firenze. Bologna er også byen med det ældste universitet i Europa, og her er mange studerende som giver byen en helt speciel atmosfær. Her er ekstremt afslappet og venligt, og du vil se mere aperativo her til billige penge end du kan forestille dig. Det betyder også en masse billige spisesteder. De kulinariske specialiteter i den her del af Italien er virkelig til at dø for. Nogle af mine favoritter er: tortellini al brodo, lasagne, tagliatelle al ragu, mortadella, gramignia alla salsiccia og crescentina. Hvis du er glad for is er isen i Bologna virkelig fantastisk. Det er svært at finde en by i Italien med flere fantastiske “gelaterier” end i Bologna. Bologna er også en by med ufatteligt mange smukke kirker, historiske steder, og byen er så smuk at vandre rundt i.

Bologna siges at være Italiens kulinariske hovedstad og har passende fået tiltalsnavnet “den fede” med henvisning til de endeløse mængder fantastisk mad i byen. Hvis du elsker god mad, og du planlægger en rejse til Italien, skal du bare besøge Bologna.

Der er så mange utrolige restauranter i Bologna. I modsætning til andre byer i Italien med masser af turistfælder (Rom og Venedig), er Bologna stadig på så mange måder helt  autentisk. Størstedelen af ​​restauranterne i Bologna er virkelig utrolige, men ligesom i alle byer er nogle bedre end andre, og der er en god håndfuld steder, du bare skal prøve. Jeg har lavet en liste over nogen af mine favoritter og tip på hvilke retter du skal spise her, men der er selvfølgelig så mange andre som helt sikkert er lige så fantastiske. Dem må jeg prøve næste gang jeg er i byen

 

1.Oltre – er restauranten du besøger når du stadig gerne vil ha traditionelle italienske retter, men du vil også gerne prøve noget nyt og anderledes i forhold til de klassiske trattorier. Oltre ligger gemt bagved en dør som er overplastret med grafitti og klistermærker, der er en ringklokke, man skal bare finde den. Restauranten er chic og fornem og maden er ligeså elegant og imponerende. start med en af de ualmindeligt spændende cocktails til 10 euro. Min favorit er helt klart deres forret “Meatloaf” som er noget af det bedste jeg nogensinde spist, kalvetungen er også en favorit. Deres pasta er også formidabel og vinkortet indeholder vine fra hele verden i alla prisklasser. Bestil bord i forvej, de har kun borde indendørs.

Via Augusto Majani 1, 40122, Bologna Italy

 

 

2. Trattoria Da Me – klassisk Bologna mad med et spændende tvist. Trattoria Da Me ligger lidt væk fra det travle midtpunkt, men i et meget lokalt og liveligt kvarter med mange barer at besøge efter middagen. Trattorian er en af de bedste i Bologna af så mange grunde. Først og fremmest serverer de den helt klart bedste crescentine & charkuteri bræt i byen. Crescentine er et friteret luftigt brød som kommer helt frisklavet og er den bedste ledsager til det charkuteri og oste du får serveret, herunder mortadella, prosciutto crudo og salami. De har mange spændende retter på menuen og et MUST er helt klart deres oste is med kandiserd figne marmelade.Mine favorit pastaretter er tortelloni med gedeost, rødbeder og laks og agnolotto fyldt med braiseret kalvekød og en reduktion af rødvin. Priserne her er yderst fornuftige. Husk at bestille bord et par dage i forvej.


3. La Capriata – klassiker med frisklavet pasta, både med og uden gluten. Midt i centrum af byen i en meget smukke Palazzo Isolani fra 1300-tallet mellem Via Maggiore og smukke Piazza Santo Stefano. Her sidder man enden indendørs eller i en af de hyggelige gårdhaver. Meget afslappet stemning. Prøv deres friske pasta med ricotta og græsker, toppet med biscotti crumble – helt fantastisk!

Corte Isolani, 1/e
40125 Bologna

+39 051 236932

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *